Kuorrutettu punasipulikeitto

4 annosta
500 g punasipulia
4 valkosipulin kynttä
2 rkl Valio Oivariinia *
1 rkl sitruunamehua
1/2 - 1 dl etikkapunajuurien lientä
1 l kana- tai kasvislientä *
1 tl timjamia tai meiramia tai oreganoa *
1/2 tl rouhittua mustapippuria *
2 rkl vehnäjauhoja *
4 vaaleaa leipäviipaletta paahdettuna
1/2 pussia (75 g) Valio pastajuusto raastetta tai
Valio emmental raastetta

Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista ne Oivariinissa kuultaviksi, älä ruskista.

Lisää sitruunamehu ja etikkapunajuurien liemi.

Sekoita ja anna kiehahtaa.

Lisää liemi ja mausteet.

Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin 30 min. Sekoita vehnäjauhot noin 1 dl kylmää vettä ja lisää seos keittoon samalla sekoittaen.

Anna kiehua vielä muutama minuutti, sekoittele välillä.

Siirrä keitto uuninkestävään kulhoon tai annoskulhoihin.

Lisää pinnalle paloiteltu leipä ja kostuta leipää sipulikeitolla.

Ripottele päälle juustoraastetta.

Kuorruta 250 asteessa noin 10 min. Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 185 grammaa

Krista74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g4494g1213kcal58.4g215.7g9g76.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g126g131kcal9.9g20.5g0.8g2.5g
Rypsiöljy 243g2146kcal0g0g242.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton126g26kcal0.4g2g0g0.1g
Kasvisliemikuutio 99g301kcal9.4g13.3g23.2g1.6g
Vehnäjauho puolikarkea 180g617kcal18.3g125.8g2.2g6.3g
Paahtoleipä, vehnä, veteen 719g1886kcal51.3g353.8g23.3g18g
Emmental juustoraaste valio674g2629kcal195.5g0g202.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13320g17900kcal686.4g1462.2g1006.8g209.8g
Valittu annoskoko6660g8950kcal343.2g731.1g503.4g104.9g
Annoskoko puolitettuna3330g4475kcal171.6g365.6g251.7g52.5g
Arvot/100g100g134kcal5.2g11g7.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106877