Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3949g833kcal47.4g134.3g7.9g82.9g
Suola, annos 3g33g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1316g2995kcal250.1g0g223.8g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g165g559kcal10.7g126.7g1.8g0g
Sipuli 181g55kcal2.3g8.7g0.4g3.1g
Oivariini, 80 normaalisuolainen33g237kcal0.3g0.3g26.3g0g
Kananmuna, keitetty 181g258kcal22.6g0.5g18.6g0g
Kuohukerma329g1119kcal6.6g9.9g115.2g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 461g1389kcal0.5g341.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13328g14891kcal681g1243.6g788g172g
Valittu annoskoko6664g7446kcal340.5g621.8g394g86g
Annoskoko puolitettuna3332g3723kcal170.3g310.9g197g43g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326