Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6.6g6.8kcal0.5g1.1g0g0.1g
Basilika, tuore 9g2.5kcal0.3g0.1g0.1g0.1g
Parmesan formaggio da pasta31g143kcal12.5g0g10.3g0g
Auringonkukansiemen 31g185kcal7.2g3.9g15.4g1.9g
Oliiviöljy 56g497kcal0g0g56.2g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty281g393kcal14.5g78.5g1.9g9.5g
Broileri, rintafilee, nahaton 250g267kcal57.7g0g3.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1335g2992kcal185.6g167.6g175.2g23.6g
Valittu annoskoko668g1496kcal92.8g83.8g87.6g11.8g
Annoskoko puolitettuna334g748kcal46.4g41.9g43.8g5.9g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217