Tomaatti-hirssipuuro

Huuhdo ja valuta hirssi huolellisesti kylmän veden alla.

Paahda hirssiä kattilan pohjalla parin minuutin ajan ja lisää sitten vesi, suola, kardemumma ja timjami.

Kiehauta seos ja jätä miedolle lämmölle kannen alle noin 15 minuutiksi kypsymään.

Sekoita välillä, ettei hirssi pala pohjaan.

Kun vesi on imeytynyt hirssiin, lisää tomaattimurska.

Hauduttele vielä 15 minuuttia.

Mausta voilla ja rouhitulla mustapippurilla.

Tarjoa kikhernepyöryköiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 371 grammaa

Irinamoi

Irinamoi sanoi...

Tuolta alkuperä :) \r\nhttp://www.menaiset.fi/artikk
eli/ruoka/reseptit/vaivaton_tomaatt
i_hirssipuuro\r\n\r\nitse vaihtelen tomaattimurskia esim valkosipulilla maustettu jne


maanantai 21.04.2014 klo 19:52

AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirssisuurimo 1dl=80g (keittämätöntä)1124g3945kcal127g773.2g32.6g36g
Vesi3596g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk1798g482kcal10.8g95.3g3.6g25.2g
Voi, 1 tl, 5 g112g820kcal1.1g1.1g89.9g0g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g11g35kcal1.2g6.7g0.8g3.1g
Timjami 4.5g13kcal0.4g1.2g0.3g1.7g
Mustapippuri 9g25kcal1g3.4g0.3g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13356g10640kcal283g1761.8g255g136.8g
Valittu annoskoko6678g5320kcal141.5g880.9g127.5g68.4g
Annoskoko puolitettuna3339g2660kcal70.8g440.5g63.8g34.2g
Arvot/100g100g80kcal2.1g13.2g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=420405