Rapukeitto

3-4 annosta

Valmistusaineet
1 pussi (180 g) katkarapuja
1 punainen paprika
1-2 punaista chiliä
1 rasia (200 g) Valio Viola rapu tuorejuustoa
1 prk (2,5 dl) Flora kevyt & paksu ruokakermaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 dl kivennäisvettä
purjoa

Koristeluun
katkarapuja
purjoa tai kesäsipulia

Valuta sulatetut katkaravut lävikössä.

Paloittele paprika.

Halkaise chili(t).

Poista siemenet.

Laita tuorejuusto, ruokakerma, paprika, chili, hunaja, suola ja mustapippuri kattilaan.

Soseuta kylmät ainekset sauvasekoittimella.

Kuumenna keitto.

Mausta sitruunamehulla.

Tarkista maku.

Jos kaipaat vielä lisää tulisuutta, lisää ripaus cayannepippuria.

Lisää kivennäisvesi, valutetut katkaravut ja ohuiksi renkaiksi leikattu purjo keittoon.

Kuumenna, älä enää keitä.

Koristele katkaravuilla, purjolla tai kesäsipulilla.

Tarjoa patongin kanssa.

VINKKI

Chilien tulisuus vaihtelee huomattavasti.

Tarkista chilin vahvuus ennen soseuttamista ja valmista keitto tulisuudeltaan omaa makumaailmaasi vastaavaksi.

Chilin voit halutessasi jättää myös kokonaan pois.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkaravut105g105kcal24.2g0g0.9g0g
Rapu tuorejuusto viola (Valio), annos 25g117g304kcal7.4g4.3g29.2g0g
Kevyt ja paksu 4%, ruokakerma (Flora)146g80kcal27.7g5.8g5.8g0.9g
Sitruunamehu (Limmi)13g3.2kcal0g0.2g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L58g0kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen164g42kcal1.5g7.5g0.7g3.3g
Chili paprika punainen8.8g3.5kcal0.2g0.8g0g0g
Purjosipuli 53g12kcal1g1.3g0.1g1.1g
Juokseva hunaja 250g4.4g14kcal0g3.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1337g1127kcal124g46.6g73.4g10.6g
Valittu annoskoko669g564kcal62g23.3g36.7g5.3g
Annoskoko puolitettuna334g282kcal31g11.7g18.4g2.7g
Arvot/100g100g84kcal9.3g3.5g5.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408809