Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot420g1218kcal58.8g4.2g109.2g0g
Sipuli (kuorittu)800g216kcal10.4g38.4g1.6g13.6g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g400g120kcal4g16g1.2g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa2400g3360kcal662.4g0g60g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 600g2340kcal12.8g13.2g252g0g
Crowmoor siideri2000g800kcal0g78g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)60g432kcal0.1g0.1g48g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13360g16971kcal1497g299.8g944g27.2g
Valittu annoskoko6680g8486kcal748.5g149.9g472g13.6g
Annoskoko puolitettuna3340g4243kcal374.3g75g236g6.8g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542