Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot421g1220kcal58.9g4.2g109.3g0g
Sipuli (kuorittu)801g216kcal10.4g38.4g1.6g13.6g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g401g120kcal4g16g1.2g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa2403g3364kcal663.2g0g60.1g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 601g2342kcal12.8g13.2g252.3g0g
Crowmoor siideri2002g801kcal0g78.1g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)60g433kcal0.1g0.1g48.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13376g16992kcal1498.8g300g945.2g27.2g
Valittu annoskoko6688g8496kcal749.4g150g472.6g13.6g
Annoskoko puolitettuna3344g4248kcal374.7g75g236.3g6.8g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542