Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 180g72kcal6.2g7.3g1.1g3.6g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )9g81kcal0g0g8.9g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g75g451kcal15.8g5g40.6g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g23g129kcal4g1.6g11.2g2.7g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g34g304kcal0g0g33.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton34g7.1kcal0.1g0.5g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3g3.1kcal0.2g0.5g0g0.1g
Hunaja 11g35kcal0.1g8.5g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 301g507kcal59g3.6g28.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1338g3178kcal170.8g54g248.4g12.8g
Valittu annoskoko669g1589kcal85.4g27g124.2g6.4g
Annoskoko puolitettuna335g795kcal42.7g13.5g62.1g3.2g
Arvot/100g100g238kcal12.8g4g18.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=435824