Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 188g52kcal2.2g7.6g0.4g3.9g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)70g22kcal1.2g3.2g0.1g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g26g25kcal1.1g4.5g0.1g1.3g
Chili paprika punainen7.5g3kcal0.2g0.7g0g0g
Persilja1.9g0.2kcal0g0g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Paprika, punainen38g10kcal0.3g1.7g0.2g0.8g
Kasvisliemikuutio, Knorr3.8g11kcal0.3g0.4g0.9g0.1g
Porkkana 56g18kcal0.3g3.1g0.1g1.4g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)5.6g11kcal0g2.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 225g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 38g11kcal0.4g1.9g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1338g333kcal12.4g52.4g3.8g17.4g
Valittu annoskoko669g167kcal6.2g26.2g1.9g8.7g
Annoskoko puolitettuna335g83kcal3.1g13.1g1g4.4g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325990