Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)1810g597kcal59.7g88.7g0g0g
Tuore hiiva181g123kcal27.9g0.5g1.1g23.3g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g1810g6334kcal253.4g1013.4g135.7g181g
Juokseva hunaja 250g181g579kcal1.8g141.2g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g2534g8868kcal304g1798.9g53.2g76g
Voi 181g1313kcal2.2g0.7g147.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13392g35628kcal1298g6086.8g674.2g560.6g
Valittu annoskoko6696g17814kcal649g3043.4g337.1g280.3g
Annoskoko puolitettuna3348g8907kcal324.5g1521.7g168.6g140.2g
Arvot/100g100g266kcal9.7g45.5g5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316440