Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow5.6g20kcal0.4g4.5g0g0g
Maito,kevyt (valio) 100g47g22kcal1.5g2.3g0.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 1.9g2.4kcal0.2g0g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 6.3g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g0.2g0kcal0g0g0g0.1g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g6.3g18kcal0.4g3.8g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana134g124kcal5g21.2g2g1g
Valittu annoskoko67g62kcal2.5g10.6g1g0.5g
Annoskoko puolitettuna34g31kcal1.3g5.3g0.5g0.3g
Arvot/100g100g92kcal3.7g15.8g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157