Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g18g23kcal3.9g0g0.8g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK11g15kcal2.4g0g0.7g0g
Lanttu 11g3.2kcal0.1g0.5g0g0.2g
Porkkana 11g3.6kcal0.1g0.6g0g0.3g
Peruna, vanha, kuorittu 8.8g6.7kcal0.2g1.4g0g0.1g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g1.3g7.2kcal0g0g0.8g0g
Milbona Maito rasvaton6.6g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana135g121kcal13.8g5.6g4.6g1.2g
Valittu annoskoko68g61kcal6.9g2.8g2.3g0.6g
Annoskoko puolitettuna34g30kcal3.5g1.4g1.2g0.3g
Arvot/100g100g90kcal10.2g4.1g3.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403