Baileys-juustokakku

POHJA:
180 g keksejä
125 g margariinia

TÄYTE
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

OHJE:
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä.

Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa.

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska.

Painele seos vuoan pohjalle

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma.

Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri.

Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet.

Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon.

Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla.

Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.

Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.

Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Koristele sokerimassa- ja/tai marsipaanikoristein hetki ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1440 grammaa

Vipangel
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bastogne, candy sugar&cinnamon keksi (Lu), annos 12g8.4g41kcal0.4g6.1g1.7g0.2g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)5.9g42kcal0g0g4.7g0g
Kuohukerma laktoositon (Valio), annos 15g9g32kcal0.2g0.3g3.3g0g
Tomusokeri dansukker (Dan sukker), annos 60g7g28kcal0g7g0g0g
Mascarpone-juusto (Granarolo), annos 250g23g103kcal0.9g0.6g10.8g0g
Liivatelehti, gelatiini3.8g13kcal3.2g0g0g0g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g4.9g2.1kcal0.5g0g0g0g
Baileys, Irish Cream, Original4.7g16kcal0.1g0.9g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana135g555kcal10.6g29.8g42.4g0.4g
Valittu annoskoko68g278kcal5.3g14.9g21.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna34g139kcal2.7g7.5g10.6g0.1g
Arvot/100g100g411kcal7.9g22.1g31.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=280063