Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen13g4.1kcal0.4g0.6g0g0g
Vesi3.1g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.4g0.3kcal0.1g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)1.7g3.8kcal0.2g0g0.3g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki16g8.8kcal1.3g0.8g0g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g16g53kcal0.8g11.8g0.1g1.1g
Omena, ulkomainen, kuorittu 18g8kcal0g1.7g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana135g158kcal5.6g30g0.8g2.8g
Valittu annoskoko68g79kcal2.8g15g0.4g1.4g
Annoskoko puolitettuna34g40kcal1.4g7.5g0.2g0.7g
Arvot/100g100g117kcal4.1g22.2g0.6g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273