Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g31g6.3kcal1.3g1.2g0g0g
Hirvenliha, 100g25g28kcal5.3g0g0.8g0g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g0.9g3.1kcal0.1g0.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana136g83kcal13.8g4.8g1.6g0.6g
Valittu annoskoko68g41kcal6.9g2.4g0.8g0.3g
Annoskoko puolitettuna34g21kcal3.5g1.2g0.4g0.2g
Arvot/100g100g61kcal10.2g3.5g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234500