Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)3.7g1kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 2.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.3g2.3kcal0g0g0.3g0g
Riisi tumma 4.8g17kcal0.3g3.5g0.1g0.2g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 4.8g17kcal0.4g3.8g0g0.1g
Vesi26g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 0.4g1.3kcal0g0.1g0.1g0g
Paprika punainen 6.4g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Parsakaali brokkoli 7.5g2.6kcal0.3g0.1g0g0.2g
Katkarapu 11g7.7kcal1.6g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana136g103kcal5.4g16.2g1.2g1.4g
Valittu annoskoko68g52kcal2.7g8.1g0.6g0.7g
Annoskoko puolitettuna34g26kcal1.4g4.1g0.3g0.4g
Arvot/100g100g76kcal4g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791