Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2665g879kcal87.9g130.6g0g0g
Vesi640g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)320g86kcal4.2g15.3g0.6g5.4g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g666g533kcal10g44.6g33.3g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 2398g1826kcal45.1g371.7g4.8g24g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13408g6648kcal294.4g1124.4g77.4g58.8g
Valittu annoskoko6704g3324kcal147.2g562.2g38.7g29.4g
Annoskoko puolitettuna3352g1662kcal73.6g281.1g19.4g14.7g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324