Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 262g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi5.8g16kcal0.5g0.4g1.3g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g3.5g0.2kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%122g208kcal24.5g0g12.2g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g87g31kcal1.3g5.9g0.3g0.8g
Porkkana 35g11kcal0.2g1.9g0.1g0.9g
Selleri, annos 50g35g4.9kcal0.3g1g0g0g
Palsternakka 35g22kcal0.2g4.1g0.1g1.6g
Sipuli (kuorittu)35g9kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)35g11kcal0.3g2.1g0.1g0.3g
Valkosipuli 5.2g5.7kcal0.4g0.9g0g0.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 7g62kcal0g0g7g0g
Sokeri 3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1344g791kcal56.4g43g42.4g8.6g
Valittu annoskoko672g395kcal28.2g21.5g21.2g4.3g
Annoskoko puolitettuna336g198kcal14.1g10.8g10.6g2.2g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774