Pizzapohja kevennetty

5 dl vettä
1pss kuivahiiva
1 rkl (15ml) öljyä
2 tl (10ml) suolaa
500 g (8,5dl) vehnäjauhoja

Sekoita 42 asteiseen veteen suola ja lisää osaan jauhoista lisätty kuivahiiva, sekoita hyvin ja lisää loput jauhoista pikkuhiljaa vaivaten.

Lisää lopuksi öljy.

Anna nousta liinan alla kaksinkertaiseksi.

Levitä kahdelle uunipellille tai leikkaa taikina 10 osaan.

Päälle tomaattimurskaa ja täytteitä maun mukaan, lopuksi juustoraaste ja pizzamauste.

Paista 225C uunissa n. 7-10 min.
Annospohjat voi kaulita kappaleittain suoraan leivinpaperin päälle, nosta pohjat paperin kanssa päällekkäin ja pakasta.

Voit ottaa pakkasesta yksi kerrallaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Uneton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl96g867kcal0g0g96.4g0g
Vesi3212g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g71g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g64g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3277g11242kcal333.9g2293.5g39.3g114.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13440g24219kcal667.8g4587g271.4g229.4g
Valittu annoskoko6720g12110kcal333.9g2293.5g135.7g114.7g
Annoskoko puolitettuna3360g6055kcal167g1146.8g67.9g57.4g
Arvot/100g100g180kcal5g34.1g2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156263