Nakkikeitto tex mex -tyyliin

Raaka-aineet:

1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia

1 rkl öljyä

2 rkl tomaattisosetta

1 rkl mietoa chilijauhetta

8 dl kana- tai lihalientä

200 g pakastemaissia

250 g pakastettuja kasvissuikaleita

½ tl timjamia

3 rkl notkeaa sulatejuustoa

300-400 g nakkeja

persiljaa

Valmistus:
•Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää chili ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki.

•Lisää lihaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi.

•Lisää maissi, pakastevihannekset ja timjami.

Keitä n. 10 minuuttia.

•Lisää sulatejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa keittoon.

Paloittele nakit ja lisää ne keittoon.

•Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ketsuppia tarvittaessa.

Sirottele joukkoon hienonnettu persilja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Kylpyankka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl54g487kcal0g0g54.1g0g
Tomaattisose tomaattipyree 60g46kcal2.7g7.7g0.1g0.6g
Ketsuppi, Heinz80g83kcal0.7g19.3g0.1g1g
Chili mausteseos, Old El Paso32g90kcal2.6g15.7g1.9g0g
Kanaliemi rainbow 1 L3204g1602kcal128.2g32g128.2g0g
Pakastemaissi (Apetit), annos 100g801g993kcal24g205g1.6g0g
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g1001g411kcal14g81.1g3g0g
Timjami 2g5.7kcal0.2g0.5g0.1g0.7g
Eva sulatejuusto paprika-chili (Arla ingman), annos 5g60g90kcal9.6g0.6g5.4g0g
Aito nakki HK (500g)1201g2883kcal144.2g36g240.3g0g
Persilja 24g6.6kcal0.3g0.3g0g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13440g13500kcal658.2g815.6g870.4g15.2g
Valittu annoskoko6720g6750kcal329.1g407.8g435.2g7.6g
Annoskoko puolitettuna3360g3375kcal164.6g203.9g217.6g3.8g
Arvot/100g100g100kcal4.9g6.1g6.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=200460