Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1596g734kcal51.1g76.6g23.9g0g
Hiiva, 50g160g97kcal20.9g1.8g0.6g0g
Sokeri 447g1814kcal0g446.5g0g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g32g99kcal3.5g19.2g2.2g8.9g
Kananmuna 50g(kpl)160g201kcal17.6g0.5g14.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3512g12049kcal357.8g2458.1g42.1g122.9g
Voi 479g3474kcal5.7g1.9g389.3g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g319g1022kcal54.3g146.9g23.9g55.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13440g38981kcal1021.8g6303g992.8g375.4g
Valittu annoskoko6720g19491kcal510.9g3151.5g496.4g187.7g
Annoskoko puolitettuna3360g9745kcal255.5g1575.8g248.2g93.9g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=224726