Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1532g919kcal23g199.1g1.5g13.8g
Vesi2065g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste533g133kcal4.8g25.6g1.6g15.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g20g21kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Rypsiöljy rainbow16g144kcal0g0g16g0g
Sipuli, kokonainen 50g135g36kcal1.7g6.5g0.3g0.9g
Sokeri13g54kcal0g13.3g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g1598g559kcal16g103.9g8g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 200g554kcal4g6g55.9g0g
Jauheliha, sika-nauta 609g1348kcal106.5g0g103.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13440g7538kcal315.2g715.4g373.8g61.2g
Valittu annoskoko6720g3769kcal157.6g357.7g186.9g30.6g
Annoskoko puolitettuna3360g1884kcal78.8g178.9g93.5g15.3g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188