Hollandaise

Laakerinlehti
1/4 tl mustapippureita (kokonaisia)
1/2 rkl vettä

Etikka, laakerinlehti, pippurit ja vesi kasariin.

Kuumenna kuplivaksi ja keitä kokoon niin, että puolet jää jäljelle.

Munankeltuaiset kulhoon ja vesihauteeseen.

Etikkaseos siivilöitynä perään.

Vatkaa voikuutiot yksitellen mukaan.

Suolaa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 53 grammaa

Harzam
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi (perinteinen meijerivoi)4480g32256kcal4.5g4.5g3584g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 1280g3646kcal198.4g2.6g320g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)960g192kcal0g62.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13440g72189kcal405.8g139g7808g0g
Valittu annoskoko6720g36094kcal202.9g69.5g3904g0g
Annoskoko puolitettuna3360g18047kcal101.5g34.8g1952g0g
Arvot/100g100g537kcal3g1g58.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=67435