Pätkiskakku

Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmänä veteen likoamaan.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vaahdota valkuaiset, lisää 1rkl sokeria kun vaahto on kovaa, sekoita vielä.

Vaahdota kerma.

Rouhi/murskaa pätkikset hienoksi rouheeksi.

Sulata suklaa.

Lisää suklaaseen pätkismurut, tuorejuusto, vaniljasokeri ja keltuaiset.

Sekoita tasaiseksi.

Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne, lisäämällä joukkoon pari rkl kiehuvaa vettä.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen.

Lisää seokseen aiemmin vatkattu kerma ja valkuaiset, sekoita kevyesti.

Levitä seos keksi-voi pedille ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi, mieluiten yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Imppu1103
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi87g394kcal5.7g52.5g18.4g2.7g
Voi 33g238kcal0.4g0.1g26.7g0g
Maitosuklaa 87g470kcal8.9g43.7g28.9g0g
Pätkis minibites (140 g pussi)61g300kcal2.2g37.3g15.3g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton87g140kcal7g3.5g11.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.2g8.7kcal0g2.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 48g69kcal6g0.1g4.9g0g
Sokeri 6.6g27kcal0g6.6g0g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl87g315kcal1.7g2.4g33.2g0g
Liivatelehti, gelatiini175g610kcal149.7g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1351g5141kcal363.2g296.8g278g5.4g
Valittu annoskoko675g2570kcal181.6g148.4g139g2.7g
Annoskoko puolitettuna338g1285kcal90.8g74.2g69.5g1.4g
Arvot/100g100g381kcal26.9g22g20.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172656