Poro-kasviskeitto

Ohjeessa annettu nesteen määrä on laskettu valmiista keitosta (jotta voi vain punnita oman annoksensa ja merkata sen verran ruokaa syödyksi ilman turhia laskeskeluja), joten valmistusvaiheessa keittoon tulee lisätä noin 9dl vettä eikä siis vain 7dl.

1. Paista poronkäristys kattilassa.

2. Lisää joukkoon kuutioidut/suikaloidut vihannekset ja perunat, palvikinkku, vesi ja mausteet (muutama maustepippuri ja kasvisliemi, suolaa maun mukaan).

Keitä noin 20-30 minuuttia, niin että vihannekset ovat kypsiä.

3. Ripottele päälle persiljaa ja herkuttele :)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1804 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g2.2g3.7kcal0.4g0.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 274g0kcal0g0g0g0g
Saunapalvikinkku (HK)27g27kcal4.5g0.1g1g0.8g
Poronkäristys, lapin liha 240g90g138kcal17.1g0g6.3g0g
Peruna, vanha, kuorittu 65g49kcal1.2g10g0.1g0.6g
Sipuli 77g23kcal1g3.7g0.2g1.3g
Palsternakka 20g12kcal0.1g2.3g0.1g0.9g
Juuriselleri 18g5.5kcal0.2g0.8g0g0.5g
Porkkana 71g23kcal0.4g3.9g0.1g1.8g
Lanttu 35g10kcal0.3g1.6g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1353g583kcal50.4g45.8g15.8g13g
Valittu annoskoko676g291kcal25.2g22.9g7.9g6.5g
Annoskoko puolitettuna338g146kcal12.6g11.5g4g3.3g
Arvot/100g100g43kcal3.7g3.4g1.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=65272