Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2671g4433kcal507.4g0g267.1g0g
Sipuli (kuorittu)1335g361kcal17.4g64.1g2.7g22.7g
Rypsiöljy 90g797kcal0g0g90.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g47g49kcal3.7g7.6g0.3g0.9g
Peruna, keskikokoinen 60g935g561kcal14g121.5g0.9g8.4g
Kananmuna kuoreton 367g524kcal45.9g1.1g37.6g0g
Jauhelihamauste, annos 15g33g1kcal0g0.3g0.3g0g
Suola, annos 3g33g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 13g37kcal1.5g5.1g0.4g3.5g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 668g1156kcal50.7g15.4g100.1g0g
Ketsuppi, Heinz200g206kcal1.8g48.3g0.2g2.4g
Sinappi 200g263kcal8.8g28.2g12g3.4g
Korppujauho 167g611kcal17.5g125g1.7g8.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13520g17999kcal1337.4g833.2g1026.8g100.2g
Valittu annoskoko6760g8999kcal668.7g416.6g513.4g50.1g
Annoskoko puolitettuna3380g4500kcal334.4g208.3g256.7g25.1g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727