Vadelmamoussesuklaaleivos

Sulata suklaa ja voi mikrossa.

Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.

Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.

Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria.

Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.

Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.

Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.

Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.

Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.

Taikinasta tulee n. 4 leivosta.

Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.

Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 423 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g240g960kcal0g240g0g0g
Liivatelehti, gelatiini12g42kcal10.3g0g0g0g
Vadelma eldorado pakaste 50g800g200kcal11.2g36.8g2.4g29.6g
Vaahtoutuva vaniljakastike1000g1600kcal48g160g90g2g
Vispikerma, Pirkka 2 dl1000g3400kcal20g27g360g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1088g1371kcal119.7g3.3g97.9g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta325g1171kcal42.3g227.6g6.8g11.4g
Fariinisokeri800g3248kcal0g799.2g0g0g
Voi 500g3627kcal5.9g2g406.5g0g
Suklaa tumma 1000g5165kcal39g532.6g310g53g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13530g41567kcal592.8g4057g2547.2g192g
Valittu annoskoko6765g20784kcal296.4g2028.5g1273.6g96g
Annoskoko puolitettuna3383g10392kcal148.2g1014.3g636.8g48g
Arvot/100g100g307kcal4.4g30g18.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100551