Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 75905g6153kcal9g9g678.6g0g
Sokeri 1312g5325kcal0g1310.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1538g5278kcal156.7g1076.7g18.5g53.8g
Leivinjauhe 45g80kcal2.4g17.1g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g72g290kcal0g71.7g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g769g415kcal69.2g32.3g1.5g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g905g1086kcal27.1g37.1g90.5g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1176g454kcal1.9g96g1.1g17.6g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g45g165kcal1.6g36g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13536g38489kcal535.8g5373.2g1583.6g143.2g
Valittu annoskoko6768g19244kcal267.9g2686.6g791.8g71.6g
Annoskoko puolitettuna3384g9622kcal134g1343.3g395.9g35.8g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388072