Sitruunainen tonnikalavuoka

350 g pastaa (esim.

Barilla Penne Rigate)

2 prk tonnikalaa (öljyssä)

2 pss Blå Bandin sitruunakastikejauhetta

4 dl ruokakermaa

2 dl vettä
2 dl herne-maissi-paprika -seosta
2 kevätsipulia varsineen silputtuna

1 tl sitruunapippuria

ripaus suolaa
150 g juustoraastetta
tilliä tai basilikaa koristeluun

Keitä pasta melkein kypsäksi.

Valuta tonnikala ja sekoita uunivuossa pastan kanssa.

Sekoita sitruunakastikejauhe, ruokakerma, vesi, herne-maissi-paprika -seos, kevätsipulisilppu, sitruunapippuri ja suola kulhossa.

Kaada liemi vuokaan muiden ainesten päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 376 grammaa

Pertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Barilla Plus pasta (Barilla), annos 100g1575g5369kcal244g993.5g47.2g94.5g
Tonnikala vedessä, rainbow1260g1260kcal251.9g6.3g25.2g0g
Sitruunakastikejauhe 1 pss (Blå band), annos 43g387g1934kcal25.1g205g112.2g7.7g
Ruokakerma Valio 5%1799g1080kcal21.6g50.4g90g0g
Vesi, vesijohtovesi 900g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 540g557kcal18.6g97.2g5.7g15.7g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g9g15kcal0.7g2.9g0.1g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.4g3.8g
Oliiviöljy 61g537kcal0g0g60.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13536g21625kcal1129.6g2732.2g683g243.4g
Valittu annoskoko6768g10813kcal564.8g1366.1g341.5g121.7g
Annoskoko puolitettuna3384g5406kcal282.4g683.1g170.8g60.9g
Arvot/100g100g160kcal8.3g20.2g5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89850