Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)169g32kcal2.4g3.2g0.8g4.2g
Kukkakaali 68g16kcal1.2g1.5g0.2g1.6g
Jauheliha, sika-nauta 225g498kcal39.4g0g38.2g0g
Pekoni rasvainen 48g180kcal5.7g0g17.7g0g
Sinappi 18g24kcal0.8g2.5g1.1g0.3g
Oliiviöljy 15g134kcal0g0g15.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 56g186kcal1.1g1.7g19.7g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g51g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g28g42kcal4.5g0.3g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1354g2252kcal111.6g23.2g191g14g
Valittu annoskoko677g1126kcal55.8g11.6g95.5g7g
Annoskoko puolitettuna339g563kcal27.9g5.8g47.8g3.5g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178