Mustikka jogurttipiirakka

Mustikka-jogurttipiirakka

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.

Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle.

Ripottele pinnalle mustikat.

Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 130g446kcal13.2g91g1.6g4.5g
Sokeri 106g431kcal0g106.1g0g0g
Voi 63g453kcal0.7g0.3g50.8g0g
Kananmuna 50g(kpl)75g95kcal8.3g0.2g6.8g0g
Ab-kerrosluonnonjogurtti (Pirkka), annos 150g175g163kcal4.2g22.7g5.8g0g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g5g17kcal0g4.1g0g0g
Mustikka metsä- 120g53kcal0.6g7.7g0.7g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1355g3340kcal54.2g470.4g131.4g17g
Valittu annoskoko678g1670kcal27.1g235.2g65.7g8.5g
Annoskoko puolitettuna339g835kcal13.6g117.6g32.9g4.3g
Arvot/100g100g247kcal4g34.7g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432308