Kaalikääryleet

Varaa noin kaksikiloinen kaali ja kovella sen kanta pois.

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet ja ohenna lehtiruodit.

Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan, porkkanaraasteen ja sipulisilpun sekaan.

Lisää mustapippuria, soijakastiketta ja osa siirapista täytemassaan.

Ohenna halutessasi täytemassaa pienellä määrällä keitinvettä.

Levitä täytettä kaalinlehille ja kääri ne kaaryleiksi.

Annoksesta tulee noin 27-28 käärylettä noin 100-115 grammaa/kääryle.

Lisää loppuun keitinveteen hieman juoksevaa pullomargariinia tai oivariinita tms sekä loppu siirappi.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Valele kääryleitä välillä pellille valuvalla liemellä.

Halutessasi voit korvata sipulin selleriraasteella.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali423g89kcal5.1g14.4g0.8g8.9g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha89g148kcal16.9g0g8.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g45g13kcal0.3g2.6g0.1g1.1g
Sipuli 13g4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Vesi89g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 11g34kcal0g8.2g0g0g
Oivariini, 60 (100g)3.3g18kcal0g0g2g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)3.3g2.7kcal0.3g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1356g616kcal45.6g52.4g23.6g20.4g
Valittu annoskoko678g308kcal22.8g26.2g11.8g10.2g
Annoskoko puolitettuna339g154kcal11.4g13.1g5.9g5.1g
Arvot/100g100g45kcal3.4g3.9g1.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=306055