Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g313g63kcal12.5g12.2g0.3g0g
Hirvenliha, 100g250g280kcal52.8g0g7.5g0g
Sipuli (kuorittu)94g25kcal1.2g4.5g0.2g1.6g
Valkosipuli 13g14kcal1g2g0.1g0.3g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g9g31kcal1.1g6.2g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1356g825kcal137.2g49.8g16.6g5.4g
Valittu annoskoko678g413kcal68.6g24.9g8.3g2.7g
Annoskoko puolitettuna339g206kcal34.3g12.5g4.2g1.4g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234500