Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 25g19kcal3.3g0.3g0.1g1.7g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 27g239kcal0g0g27g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)35g116kcal5.6g18.2g2.3g4.6g
Porkkana 100g33kcal0.6g5.6g0.2g2.5g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)93g324kcal11.2g59.8g4.6g5.1g
Hiivaleipävehnäjauho 130g424kcal15.8g77.2g3.6g7.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1357g2338kcal73g330.2g75.6g42g
Valittu annoskoko679g1169kcal36.5g165.1g37.8g21g
Annoskoko puolitettuna339g585kcal18.3g82.6g18.9g10.5g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138