Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 141 grammaa

Ts77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali4000g844kcal48g136g8g84g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 1600g2117kcal42.1g51.2g192g0g
Dijonsinappi, Maille, Original120g84kcal4.8g9.6g3.6g3.6g
Ruohosipuli, tuore160g43kcal2.2g6.1g1g1.8g
Mustapippuri 16g45kcal1.7g6.1g0.5g4.2g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g880g1258kcal110g2.6g90.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13568g8782kcal417.6g423.2g591.4g187.2g
Valittu annoskoko6784g4391kcal208.8g211.6g295.7g93.6g
Annoskoko puolitettuna3392g2196kcal104.4g105.8g147.9g46.8g
Arvot/100g100g65kcal3.1g3.1g4.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370447