Ranskalainen maalaisleipä

Hapanjuuri:

1 omena raastettuna
1 dl vettä (35 ast)
3 dl jauhoja

annetaan käydä lämpimässä 3 päivää, sekoita 3 krt/pv.

4. päivänä lisää:

2 dl vettä (35 ast)
3 dl jauhoja

anna seistä seuraavaan päivään.

5. päivänä leivo leivät:

10 dl vettä
1/2 pkt tuorehiivaa (ei pakollinen)
hapanjuuri
3 dl grahamjauhoja
n. 24 dl vehnäjauhoja
2 rkl suolaa

liota hiiva, lisää hapanjuuri ja jauhot.

Vaivaa koneella 10 min tai käsin 15 min. Lisää suola ja vaivaa suuremmalla nopeudella 5 min. Peitä ja anna nousta tunti, painele kasaan puolessa välissä.

Leivo neljä leipää ja kohota ne jauhotetuissa leipäkoreissa reilu tunti.

Paista ensimmäinen 5 min. 250 ast, sen jälkeen 200 ast. 25-35 min.

5. päivänä voit jakaa hapantaikinan puoliksi.

Loppu taikina säilyy n. viikon kylmässä.

"Herätä" se lisäämällä 2,5 dl lämmintä vettä ja 4 dl jauhoja.

Pidä muutama tunti kuumassa vesihauteessa.

Vähennä lisätyt aineet varsinaisesta leivontaohjeesta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 849 grammaa

Harzam
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g200g68kcal0.4g14.2g0.6g3.6g
Vehnäjauho puolikarkea 3901g13386kcal397.5g2730.8g46.8g136.5g
Vesi2601g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 50g37kcal6.6g0.6g0.2g3.5g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13584g26982kcal809g5491.2g95.2g287.2g
Valittu annoskoko6792g13491kcal404.5g2745.6g47.6g143.6g
Annoskoko puolitettuna3396g6746kcal202.3g1372.8g23.8g71.8g
Arvot/100g100g199kcal6g40.4g0.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=189633