Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 12g16kcal1.4g0g1.2g0g
Sokeri 6.7g27kcal0g6.7g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g1.8g6.4kcal0.1g1.5g0g0.1g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g1.6g5.2kcal0g1.3g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1g3.9kcal0.2g0.1g0.2g0.3g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA10g17kcal0.8g1.7g0.7g0g
Pandan tumma suklaa 150 g7.8g42kcal0.4g4.1g2.5g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl21g75kcal0.4g0.6g7.9g0g
Sokeri 3.1g13kcal0g3.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g2.6g1kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana136g418kcal6.6g40g25g0.8g
Valittu annoskoko68g209kcal3.3g20g12.5g0.4g
Annoskoko puolitettuna34g105kcal1.7g10g6.3g0.2g
Arvot/100g100g307kcal4.9g29.4g18.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173905