Kesäkurpisakakku

Raasta kesäkurpisa.

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kesäkurpitsa raasteeseen öljy ja sekoita joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, pähkinärouhe, kaneli, vaniljasokeri ja rusinat keskenään.

Lisää lopuksi taikinaan.

Kaada taikina isoon kuivakakkuvuokaan.

Tai kahteen pitkänomaiseen vuokaan.

Paista 175 asteessa reilu tunti.

Pienennä kypsymisen loppuvaiheessa lämpöä 160 asteeseen jos kakkujen pinta uhkaa tummua liikaa.

Kakku sopii myös pakastettavaksi.

Säilyy myös ilman pakastusta pitkää ellei tule syödyksi :)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 78 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)6.5g8.2kcal0.7g0g0.6g0g
Sokeri 11g45kcal0g11.1g0g0g
Rypsiöljy 7.8g69kcal0g0g7.8g0g
Kesäkurpitsa zucchini 17g3.1kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 16g54kcal1.6g11g0.2g0.5g
Leivinjauhe 0.4g0.8kcal0g0.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.4kcal0g0.3g0g0g
Rusina 5.2g15kcal0.1g3.1g0g0.5g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g3.5g21kcal0.8g0.2g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana136g437kcal6.6g52.8g21.2g2.2g
Valittu annoskoko68g218kcal3.3g26.4g10.6g1.1g
Annoskoko puolitettuna34g109kcal1.7g13.2g5.3g0.6g
Arvot/100g100g321kcal4.9g38.8g15.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310097