Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi31g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 1.7g0.5kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g5.6g1.6kcal0g0.3g0g0.1g
Peruna, vanha, kuorittu 6.2g4.8kcal0.1g1g0g0.1g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g3.1g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Lohifilee 13g24kcal2.3g0g1.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 6.2g21kcal0.1g0.2g2.2g0g
Kalaliemikuutio 0.7g2.1kcal0.1g0.2g0.1g0g
Voi 0.9g6.3kcal0g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana136g122kcal5.2g3.8g9.4g0.6g
Valittu annoskoko68g61kcal2.6g1.9g4.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna34g31kcal1.3g1g2.4g0.2g
Arvot/100g100g90kcal3.8g2.8g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811