Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 13g5.8kcal0.1g1g0g0.2g
Vispikerma Flora 20%16g34kcal0.5g0.8g3.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g1kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 7.9g32kcal0g7.9g0g0g
Valkuainen (100g)3.1g1.3kcal0.3g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen6.2g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.1g21kcal0.6g4.3g0.1g0.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g3.1g2kcal0.1g0g0.8g0g
Sokeri 5.3g22kcal0g5.3g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen7.8g56kcal0g0g6.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana137g357kcal3.6g40g20.4g0.8g
Valittu annoskoko68g178kcal1.8g20g10.2g0.4g
Annoskoko puolitettuna34g89kcal0.9g10g5.1g0.2g
Arvot/100g100g261kcal2.6g29.2g14.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147