Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai9g33kcal1.1g6.6g0.2g0.3g
Oivariini, 60 (100g)6.8g38kcal0.1g0.1g4.1g0g
Vesi2.7g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%9g27kcal3.2g0g1.6g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g11g7.7kcal1.2g0.3g0.2g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g7.1g11kcal2.4g0g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)2.7g0.7kcal0g0.1g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)6g13kcal0.8g0g1.1g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g11g13kcal0.4g0.5g1.1g0g
Persilja 2.7g0.7kcal0g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana137g288kcal18.4g15.2g16.8g1g
Valittu annoskoko68g144kcal9.2g7.6g8.4g0.5g
Annoskoko puolitettuna34g72kcal4.6g3.8g4.2g0.3g
Arvot/100g100g210kcal13.5g11.1g12.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314891