Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 13g4.2kcal0.1g0.7g0g0.3g
Parsakaali, keitetty, suolaa 6.3g2.2kcal0.3g0.1g0g0.2g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 9g2.2kcal0.2g0.2g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 6.3g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g6.3g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl13g11kcal0.2g0.6g0.9g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g4.7g13kcal0.9g0g1g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]6.3g21kcal1.7g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana138g114kcal7g4.4g6.8g2g
Valittu annoskoko69g57kcal3.5g2.2g3.4g1g
Annoskoko puolitettuna35g28kcal1.8g1.1g1.7g0.5g
Arvot/100g100g82kcal5.1g3.2g4.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758