Aasialainen kalakeitto

Maku-lehden resepti:

Poista chilistä siemenet.

Hienonna chili.

Pese limetti tai sitruuna huolellisesti ja raasta hedelmän pintaa raastimen hienolla terällä tai kuorimaveitsellä.

Raasta vain kuoren vihreää tai keltaista osaa, koska pinnan alla oleva valkoinen kerros maistuu kitkerältä.

Kuori ja raasta inkivääri ja silppua valkosipulinkynnet.

Leikkaa halkaistu, huuhdeltu purjo tulitikun kokoisiksi suikaleiksi.

Halkaise paprikat ja suikaloi ne. Paloittele kalat ja silppua korianteri tai persilja.

Kuumenna öljy kattilassa ja paista siinä chiliä, limetin kuorta, inkivääriä ja valkosipulia hetki.

Lisää kookosmaito, vesi, kalaliemikuutiot, soijakastike, limetin mehu ja sokeri.

Anna liemen kiehua viitisen minuuttia.

Lisää purjot ja paprikat liemeen ja keitä muutama minuutti.

Lisää kalat sekä ripaus mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.

Lisää lopuksi katkaravut ja korianteri tai persilja, mutta älä keitä enää.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 489 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Chili paprika punainen0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Lime, kuorittu, annos 50g1.8g0.6kcal0g0g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu0.4g0.3kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 3.5g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Paprika, punainen3.5g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Paprika keltainen 3.5g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Kuha 11g7.6kcal1.7g0g0.1g0g
Korianteri, tuore, annos 20g0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.5g4.3kcal0g0g0.5g0g
Luomu kookosmaito (Santa maria), annos 400g14g24kcal0.1g0.4g2.4g0g
Vesi21g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef fish (Knorr), annos 28g2g2.6kcal0.1g0.4g0g0g
Sokeri 0.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Katkarapu pienet (pirkka)6.3g4.2kcal0.9g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana138g95kcal5.8g3g6g0.6g
Valittu annoskoko69g48kcal2.9g1.5g3g0.3g
Annoskoko puolitettuna35g24kcal1.5g0.8g1.5g0.2g
Arvot/100g100g69kcal4.2g2.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329349