Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha313g519kcal59.4g0g31.3g0g
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.3g2.1g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.6g0.3kcal0g0.1g0g0g
Punaviini 125g88kcal0.4g0.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 38g54kcal4.7g0.1g3.8g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 34g304kcal0g0g34.4g0g
Korppujauho 44g160kcal4.6g32.8g0.5g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1360g2319kcal141.4g78.6g140.6g8.8g
Valittu annoskoko680g1160kcal70.7g39.3g70.3g4.4g
Annoskoko puolitettuna340g580kcal35.4g19.7g35.2g2.2g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489