Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g113g506kcal8.7g76.5g18g4.1g
Voi (perinteinen meijerivoi)41g293kcal0g0g32.5g0g
Vadelma 106g44kcal1.1g4.4g0.8g3.9g
Maitorahka (Pirkka)156g103kcal18.7g6.2g0.5g0g
Vispikerma Flora 20%125g275kcal3.7g6.2g25g0g
Liivatelehti, gelatiini8.7g31kcal7.5g0g0g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g9g38kcal0g8.1g0.5g0g
Mustikka metsä- 122g54kcal0.6g7.8g0.7g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1361g2684kcal80.6g218.4g156g24g
Valittu annoskoko681g1342kcal40.3g109.2g78g12g
Annoskoko puolitettuna340g671kcal20.2g54.6g39g6g
Arvot/100g100g197kcal5.9g16g11.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214739