Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 80g708kcal0g0g80g0g
Täysjyväriisi 1200g4018kcal72.7g856.2g8.4g88.8g
Valkoviini kuiva 400g274kcal1.2g2.4g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 4000g371kcal11.6g16.4g28.8g2g
Katkarapu 600g410kcal86.6g0g6.6g0g
Herne 240g165kcal12.1g22.5g1g7.4g
Parmesaani raaste, Somerfield120g466kcal39.6g0.1g34.1g0.1g
Oivariini, 60 (100g)40g220kcal0.4g0.4g24g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13600g13330kcal451.6g1807.6g366.2g200.6g
Valittu annoskoko6800g6665kcal225.8g903.8g183.1g100.3g
Annoskoko puolitettuna3400g3333kcal112.9g451.9g91.6g50.2g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167354