Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)2155g2715kcal237g6.5g193.9g0g
Sokeri 916g3717kcal0g914.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1051g3605kcal107g735.3g12.6g36.8g
Leivinjauhe 54g95kcal2.8g20.4g0g0.3g
Vesi180g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl718g2442kcal14.4g21.5g251.4g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 1437g1155kcal6.2g246.7g2.4g23.3g
Sitruunamehu, laimentamaton180g38kcal0.5g2.9g0g0.2g
Sokeri 72g292kcal0g71.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g43g172kcal0g42.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13608g28460kcal735.8g4125.4g920.6g121.2g
Valittu annoskoko6804g14230kcal367.9g2062.7g460.3g60.6g
Annoskoko puolitettuna3402g7115kcal184g1031.4g230.2g30.3g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142148