Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta3575g12872kcal464.8g2502.8g75.1g125.1g
Kuivahiiva, annos 11g132g474kcal59.2g52.6g7.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 2774g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g60g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow275g2475kcal0g0g275g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13632g31641kcal1048g5110.8g716g250.2g
Valittu annoskoko6816g15820kcal524g2555.4g358g125.1g
Annoskoko puolitettuna3408g7910kcal262g1277.7g179g62.6g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132