Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 267g64kcal4.8g5.9g0.8g6.1g
Purjosipuli 53g12kcal1g1.3g0.1g1.1g
Valkosipuli 6.7g7.2kcal0.5g1.1g0g0.1g
Rypsiöljy 9g80kcal0g0g9g0g
Flora kevyt margariini 40 400g10g37kcal0.1g0.3g4g0g
Kasvisliemi laimennettu 267g25kcal0.8g1.1g1.9g0.1g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g67g160kcal10g2.1g13.4g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1364g771kcal34.4g23.6g58.4g14.8g
Valittu annoskoko682g386kcal17.2g11.8g29.2g7.4g
Annoskoko puolitettuna341g193kcal8.6g5.9g14.6g3.7g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=187518