Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha167g277kcal31.6g0g16.7g0g
Sipuli 46g14kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Valkosipuli 1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Porkkana 54g18kcal0.3g3g0.1g1.4g
Lehtiselleri 31g4kcal0.3g0.3g0.1g0.3g
Tomaattimurska 333g98kcal1.9g17.7g0.7g6.3g
Punaviini 50g35kcal0.2g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1365g894kcal70g47.2g35.4g17.6g
Valittu annoskoko683g447kcal35g23.6g17.7g8.8g
Annoskoko puolitettuna341g224kcal17.5g11.8g8.9g4.4g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100216